Barion Pixel

RÓLAM.

SZIKLAI CSABA

Milyen egy jó bemutatkozás? Te be tudnád mutatni magadat pár mondatban? Vagy csak egy-egy cimke és nyers adat felsorolása lenne csak? Azok pedig mennyire tükrözik az énedet? Úgy érzem, a bemutatkozás egyre inkább csak egy sablon, ami igazából csak elenyésző mértékben tükrözi azt, hogy az ember milyen is a valóságban. De azért megpróbálok valamit összekaparni, aztán ha csatlakozol közösségünkhöz, remélem tényleg megismerkedhetünk, és részesei lehetünk egymás fejlődésének – így vagy úgy.

Már 16 éves korom óta készültem a masszőr szakmára, és 2013 óta építem tudatosan karrierem.

Tanulmányaimat illetően egy kétéves gyógy- és sportmasszőr képzésen túl számos egyéb masszázsstílusba nyerhettem betekintést, úgy mint: irodai-, aromaterápiás-, mézes-, csokoládés-, ájurvédikus-, alakformáló-, Korokán-, kismama-, mélyszöveti-, lomi-lomi-, valamint onkológia masszázs, kineziológiai tape ragasztás, és köpölyözés. Így hirtelen ennyi jutott most eszembe.

Erősségem (és egyben gyengeségem is gyakran) hogy maximalista vagyok. Ha érdekel egy téma, beleásom magam. Mondok erre egy példát: amikor meg akartam tudni, hogy milyen vivőanyaggal érdemes masszírozni, akkor hónapok után már azon kapom magam, hogy arról olvasok angol nyelvű tanulmányokat, hogy egy BHT nevű tartósítószer (a legtöbb masszőr által használt krém egyik összetevője) milyen hatással van hormonháztartásunkra. Vagy éppen, hogy a legtisztább illóolajok is hogyan befolyásolhatják a gyógyszerek felszívódását, vagy épp hogyan okozhatnak maradandó bőrkárosodást. Lényeg a lényeg, ha valami igazán érdekel, annyira utánajárok, amennyire csak tudok. A masszőr szakma és az egészséges életmód pedig két olyan dolog, ami igazán érdekel.

Masszőr kézikönyv és Masszőr tanfolyam

2021-ben döntöttem úgy, hogy az eddig felgyűlt tudásom átadom kollégáimnak – egy könyv formájában. A fentebb említett tulajdonságomból adódóan ez sem volt sétagalopp, például ekkor merültem bele többek között az egészséges lábbeli témába (erről cikket is írtam, itt olvashatod: Az egészséges lábbeli), és rájöttem, hogy a kommersz cipők hogyan teszik tönkre szép lassan a testet, és mi a megoldás erre. Majd 2022 januárjában meg is jelent a könyvem, mely a Masszőr kézikönyv címet viseli, és az utóbbi egy év alatt körülbelül 800 kollégám vásárolta már meg. Ez a szám, és sok kollégám pozitív visszacsatolása adta meg számomra azt a bizonyosságot, hogy sokan kíváncsiak felhalmozott tudásom, kutatásaim eredményére. Így 2022 végén úgy döntöttem, hogy elkezdek dolgozni egy olyan tanfolyamon, amely már 6-7 éve felkeltette érdeklődésem. Ez pedig az onkológiai masszázs. E tanfolyam elkészítésével új projektbe kezdtem, ami pedig továbbra is a tudás átadása, de most online tanfolyamok keretében. Ezzel pedig el is érkeztünk a jelenbe, hiszen ezt a bemutatkozást az onkológiai masszázs tanfolyam indulásakor írom. Amennyiben sikeres lesz ez a projektem is, úgy folytatom a munkát, és további tanfolyamokat készítek kollégáim számára.

Engem hatalmas örömmel tölt el, hogy vendégeim mellett kollégáimat is tudom segíteni, ezzel pedig egész szakmám fejlődésére hatással lehetek, ami nem kis dolog számomra. Remélem Neked is hasznodra válik munkásságom, és te is örömöd leled annak alkalmazásában, és vendégeid pozitív visszacsatolásaiban!

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)