Barion Pixel

Alkalmam nyílt megismerni egy példaképem. Hatalmas tudása van, rengetegen követik és hallgatnak rá.

Sokat tanultam a találkozásból. Többször is átéltem már, de most tudatosult bennem igazán, hogy egyszerűen nincs tökéletes ember. Nem létezik olyan, akinek minden szava arany. Ezt pedig jobb, ha minél hamarabb elfogadjuk.

A találkozó alkalmával lehetőségem volt látni, ahogy a példakép megalázza a segítőit és tanítványait egyaránt. Ahogy olyan tanácsokat osztogatott, amik nélkülöztek mindennemű szakmaiságot, egyenesen károsak is lehetnek. A kompetenciájának mintha nem lett volna határa – az ő kommunikációja szerint. És meg sorolhatnám sajnos.

Lehet, hogy megborította a hatalom és a rajongás. Az is lehet, hogy egyszerűen kikopott mögüle minden visszacsatolás és kritika, így egyszerűen nem veszi észre cselekedetei káros mivoltát. Igazából fogalmam sincs, de mindegy is, ez most nem a személyről szól. (Ezt ne is kérdezzétek kérlek!)

A lényeg, ami miatt most írtam erről nektek: legyünk szkeptikusak, merjünk megkérdőjelezni! Ne vegyünk valamit készpénznek, csak mert olyan mondta, akit sokan követnek!

És ez természetesen nem azt jelenti, hogy senkinek se higgyünk. Pusztán azt, hogy gondolkodjunk.

Mert egyre több az oktató, tanító, vezető, akiket egyre többen követnek, és alakulnak ki a közösségek, szekták, ahol a ranglétra tetején álló szava szent, és amit mond, az úgy van, megkérdőjelezhetetlen. (Ha neked is eszedbe jut egy adott közösség erről, akár politikai, akár szakmai, akár mlm-es, nem véletlen…)

Senki sem tévedhetetlen. Én sem, te sem, ő sem. És ezt ne tévesszük szem elől.

Legyen hitünk, de az ne legyen vak! Csak tudatosan!

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük