Barion Pixel

Fura leírni, de szakmánkból adódóan szerintem mi látjuk talán a legtöbb lábfejet. Na jó, talán egy úszómester többet lát. De ha azokat nézzük, akik igazán közelről látják őket, sőt, nem csak látják, hanem fogják is, akkor talán közvetlenül mi jövünk a pedikűrösök mögött .

Azzal pedig gondolom nem vagyok egyedül, hogy látom: hihetetlen sok az összenyomódott, deformált lábfej és a bütyök. Sőt, már gyakoribb hogy van egy kisebb-nagyobb bütyök, mint hogy nincs.

Ennek pedig a legfőbb oka a rossz cipő. Az is gond, ha egy cipő sarka megvan emelve, ezzel nagyobb nyomást helyezve a lábfej elülső részére, de még nagyobb gond, hogy a mai cipők orrésze szűk, így összenyomja a lábujjakat.

Amellett, hogy kialakul a bütyök, ami esztétikailag se előnyös, az begyulladhat, és ugye fájhat is rendesen. Ennek számtalan negatív hatása van, például a talpi bőnye vérállátása is csökken, degeneratív folyamatokat indítva el. Vagy például a talp területe is csökken, ami a stabilitásunkat csökkenti – ez időseknél extrán veszélyes!

Persze a bütyköt le tudják műteni, de aztán ha az ember ugyan abban a cipőben lesz egész nap, amitől az kialakult, akkor nem túl meglepő, hogy bizony kiújul idővel. Szóval az nem egy végleges megoldás. Vannak esetek, ahol ténylegesen indokolt lehet ennek ellenére a műtéti korrekció, de sosem szabad elfelejtenünk, hogy a dolgunk ezzel nem ért véget.

Hosszútávon egyszerűen normális cipőt kell hordani, ami nem próbálja anatómiánkat deformálni, ezek pedig a mezítlábas cipők. Van sportos, elegáns, téli, nyári, van már vagy száz márka. Csak pár ismertebb: Ahinsa, Vivo, Saltic, Leguano, Belenka, Barebarics, Perko, Zaqq, Vibram FiveFingers, Groundies, Feelgrounds, Xero, Sambas the bambas…

Plusz ami még segíti helyreállítani a természetes lábfejet – ahol van hely a lábujjak között, nincs torlódás és nem csúsznak egymásra – az a kis szilikon lábujjköz-távolító. Ez hasonló, mint amit pedikűrnél raknak a lábujjak közé, csak ezek rugalmasak, nem mozdulnak el és kifejezetten arra lettek kitalálva, hogy széles orrú cipőben lehessen őket hordani járás közben.

Cikkem a témában: https://sziklaimasszazs.hu/az-egeszseges-labbeli/

Videónk a témában: https://www.youtube.com/watch?v=h7OUFk3evPc

Az egyik, Shapen nevű mezítlábas cipőmárka látványos videója a témáról: https://www.facebook.com/reel/796973798608338

Hölgyeknek, akik hordanak elegáns cipőket, javaslom ezt a cikket, már csak a képek miatt is: https://anyasreviews.com/pretty-spring-shoes-but-make-it-barefoot-part-2/

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük