Barion Pixel

Igyekszek minél több érdekes témát hozni nektek, amik gyakran tabuk, vagy csak nem szívesen beszélnek róla a masszőrök. Múlt héten arról írtam, hogy ami természetes, attól még lehet káros. A mai téma pedig, ahogy a címben is szerepel: EGY MASSZÁZS MINÉL ERŐSEBB, ANNÁL HATÉKONYABB!(?)

Röviden: nem.

Hosszabban: Nagyon nem. Sajnos sok masszőr kolléga vallja azt a mai napig, hogy ha erősebben masszíroz, az biztosan hatékonyabbá teszi a masszázsát. Viszont ez nem így van, az emberi test és a biológia ennél pár fokkal bonyolultabban működik. Sőt, sok esetben konkrétan kontraproduktív is lehet a túl nagy erő.

A lényeg, hogy egy masszőr mindig alkalmazkodjon aktuális vendégéhez, sőt, aktuális vendégének aktuális állapotához.
Mire gondolok ezalatt? Arra, hogy minden embernek eltérő a fájdalomküszöbe, az izmainak feszessége, a testi adottságai, az igényei, és még sorolhatnám. Egy jó masszőr mindig alkalmazkodik ezekhez. A masszázs előtt felméri a helyzetet (kikérdezés!), és masszázs közben is figyeli a reakciókat, sőt, ha kell, kommunikál a vendéggel. Lehet, hogy ami az egyik vendégnek még túl gyenge, az már egy másiknak túl erős. Sőt, ugyan azon vendég igénye és állapota is eltérhet két alkalom között és akár testtájanként is változhat. Szóval nem véletlenül mondjuk sokan, hogy személyre kell szabni a masszázst, nem lehet ugyan azt, ugyan úgy végigcsinálni mindenkin. Vagyis lehet, de egy tudatos masszőr gondolkodik, és tudatosan végzi a masszázsait is.

És akkor még nem is említettünk olyan speciális masszázsokat, mint például a nyirokmasszázs, mely amilyen gyengéd, olyan hatékony tud lenni… De erről majd később.

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük