Barion Pixel

Na ez az írásom elsőre furcsán hangozhat, pedig meglepően hasznos. Kifejtem:

Az utóbbi hetekben egyre gyengébb hatásfokkal működött a szárítógépem, alig gyűlt a kondenztartályban víz, és amikor alul a szöszgyűjtő rekeszt takarítottam, mindig folyt ki a kondenzvíz…

Sokan ilyenkor új gépet vennének, de én anyagi és környezetvédelmi szempontból is törekszem javíttatni, amit még lehet. Ezért hívtam ki a jól bevált mosógépszerelőm.

Azt mondta, hogy valószínűleg a szivattyúval van a gond, ami felvinné alulról a vizet, de javasolta, először próbáljunk ki egy praktikát, hátha segít: enyhén növeljük az elülső két lábának hosszúságát, pár csavarásnyival. Így a gép enyhén a hátsó része felé fog dőlni. Ez azért jó, mert ott van a szivattyú, onnan viszi fel a vizet a kondenztartályba. Megcsináltuk, azóta tökéletesen működik újra.

Persze nem biztos hogy nincs egyéb gondja a gépnek, de attól még szerintem szuper, ha ennyivel meg tudjuk toldani egy sajnos egyre rövidebb ideig élő elektromos eszköz élettartamát.

Szóval a mai tipp, hogy ha masszőrként te is sokat használsz szárítógépet (és nincs elvezetve alul a kondenzvíz, hanem felül gyűjti egy tartályba) érdemes lehet mondjuk 2 centivel megemelni az elején a lábainak állításával. Plusz, ehhez kapcsolódó tipp, hogy ha érdekel a környezetvédelem (és a pénztárcád), hasznos először megpróbálni megjavíttatni az eszközt.

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük