Barion Pixel

Gyakran felmerülő, fontos kérdés masszőrként, hogy a vendégünk mennyire legyen felöltözve a masszázsa során – vagy épp, hogy mennyire legyen levetkőzve.

Én azt gondolom erre a kérdésre egyetlen jó válasz van: pont annyira, amennyire az az adott masszőr és az adott vendég szempontjából is azon a talajon tud maradni, ami nem sérti senki határait. Mindannyian mások vagyunk, ezért mindannyiunk számára máshol húzódik ez a vonal. Van, aki a ruhás masszázsra, van aki a fehérneműre, van aki az egyszer használatos bugyira és van aki a teljes meztelenségre szavazna.

Ami nagyon fontos, hogy ha nekünk máshol vannak a határaink, mint az adott vendégnek, aki érkezik hozzánk, akkor ezt tudjuk a helyén kezelni. Ezt főleg két szempont alapján értem:

1.) Soha ne erőltessük rá a vendégre azt, hogy jobban levetkőzzön annál, mint ami a számára kényelmes. Én például mindig elmondom annak, aki először jár nálam, hogy addig vetkőzzön le, amíg komfortosan érzi magát. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy pulcsiban marad – volt már rá példa. Egy masszőrnek fontos feladata, hogy biztonságos környezetet teremtsen.
Azonban ebben is ér meghúzni a határaidat. Ha te nem tudsz úgy dolgozni, hogy a vendéged ruhában marad, mert csak olajjal bőrön vagy magabiztos, akkor ezt érdemes neked is jelezned. Sokszor emlegettem, de itt szintén kiemelten fontos a kommunikáció stílusa, valamint az egyenes, nem félreérthető önkifejezés. Ugyanis ebben a helyzetben az, hogy egyikőtök se érezze rosszul magát, valószínűleg úgy jöhet létre, ha a vendég keres egy másik masszőrt, aki a ruhás masszázst is magabiztosan vállalja.

2.) Soha ne hagyjuk magunkat mi se belekényszeríteni olyan helyzetbe, ahol kellemetlenül érezzük magunkat. Ez a fenti példa mentén is előfordulhat, ahogy azt a végén is írtam, azonban itt most alapvetően a másik irányból értem elsődlegesen. Ha a vendég meztelenül érezné kényelmesen magát nálad, de neked ez nem fér bele, akkor mindenképpen jelezd a határaidat. Határozottan és tisztán. Persze itt is érdemes azt szem előtt tartani, hogy milyen stílusban és pontosan mit mondunk.

Pluszban még azt is megemlíteném, hogy nem mindegy az sem, hogy milyen módon vetkőzik le az adott vendég. Nálam például gyakran megesik, hogy előttem, beszélgetés közben kezd neki valaki a vetkőzésnek – függetlenül attól, hogy férfi vagy nő az illető. Én őket azonnal le is szoktam állítani és jelzem akkor vetkőzzenek, ha én már kimentem. Számomra az, hogy a vendég egyedül öltözik, valamint az, hogy az ágyon betakarva fekszik mire visszaérek, rettentő fontos eleme a professzionális hozzáállásnak. Volt vendégem, aki mesélte, hogy az előző masszőre végignézte, ahogy vetkőzik, és ez rettenetes érzés volt neki… Szóval tényleg fontosak a határok, a keretek, a professzionalitás, a tudatos hozzáállás ehhez is.

Röviden összefoglalva tehát, az a fontos, hogy a masszőr és a vendége is biztonságban érezze magát, úgy win-win a szitu.

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük