Barion Pixel

Nemrég leállt pár órára a Facebook és a Messenger is, nem lehetett használni. Egyik kedves közösségi tagunk adta az ötletet, hogy érdemes lenne erre felhívni a figyelmet, miszerint ne csak egy kontaktunk legyen.

Ez pedig szuper ötlet. Hasznos egyszer végiggondolni, hogy mi történne, ha egy nagy tech vállalat szolgáltatásai nem működnének.

Mennyire befolyásolná a vállalkozásod, ha ettől a pillanattól nem működne a Meta – vagyis többek között a Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp?

Esetleg a Google – vagyis a Gmail, Google Térkép, Google Naptár, Google Drive, Youtube, Google kereső és a többi terméke?

Gondold át, és előzd meg a bajt: legyen alternatívád, állj több lábon!

Ha vendégeiddel csak telefonon egyeztetsz időpontot, és ez az egy kontaktod van megadva mondjuk a weboldaladon is, akkor fontold meg, hogy legyen más kapcsolat is hozzád, például email.

Ezen felbuzdulva, én magam is elkezdtem felkészülni erre: mindeddig csak a Google naptáramban tartottam számon időpontjaimat. Aztán belegondoltam (köszi a tippet, Hanga! ), hogy mekkora gáz lenne, ha elérhetetlen lenne a Google naptár, akár csak pár napig. Nem tudnám hogy ki jönne és mikor. Konkrétan levert a víz egy pillanatra. Belegondoltam, hogy tényleg nem jó ennyire kiszolgáltatva lenni. Persze mindenre nem lehet felkészülni, de úgy döntöttem, hogy elkezdem mostantól egy kézzelfogható, fizikai naptárral szinkronizálni a Google naptáram. (mielőtt valaki írná, hogy csak rendes naptárral dolgozik: az is eltűnhet, elázhat, eléghet, stb. na jó, az elégésre kevesebb az esély, de eltűnni eltűnhet, ugye?! )

Szóval a mai tippünk, hogy kezeld tudatosan online eszközeid, legyen alternatívád.

Plusz, ha elégedett vagy az itteni munkánkkal, számodra is hasznosak és értékesek a tanácsaink, videóink, bármilyen tartalmunk, segíts nekünk is több lábon állni: iratkozz fel weboldalunk alján (www.tudatosmasszor.hu) hírlevelünkre, és Youtube csatornánkra (https://www.youtube.com/@tudatosmasszor) is! Köszi!

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük