Barion Pixel

Na ez egy olyan téma, ami gyakran elő fog még jönni nálunk, annyira fontos. Sőt, részben beszéltünk is már róla egy videónkban: Üzenet a masszőröknek – https://youtu.be/DnWqTjL-6Dg

A lényeg, hogy akármilyen nehéz, de el kell fogadnunk: nem létezik olyan termék vagy terápia, ami csoda lenne. Kifejtem.

Minket ugye a legtöbben egy fájdalommal keresnek meg. Vendégünknek fáj a nyaka, dereka, valamije. Erre sok képző azt tanítja, hogy hát csináld meg rajta ezt az X kezelést, ajánld neki ezt az Y terméket, és ezzel meggyógyul, megoldódik a probléma oka. Ez pedig egész egyszerűen nem igaz. Mi nem oldjuk meg a problémája okát. Aki ezt mondja a vendégének, vagy ezt hirdeti weboldalán, közösségi oldalain, az akár akarattal, akár akaratlanul, de nem mond igazat.

A legtöbb esetben a vendégednek az életmódja okozza a problémáját. Mire gondolok ezzel?

A legtöbb ember (szinte mindenki) ezekkel tudja megoldani a problémáját. Ha változatosan és rendszeresen mozog, jól eszik, odafigyel a mentálhigiénéjére, és így tovább. Ezek egyikét sem fogja kiváltani egy termék vagy kezelés.

Fontos, hogy ezzel nem azt mondom, hogy felesleges lenne amit csinálunk. Persze rengeteget tudunk segíteni, a masszázs egy varázslatos dolog. Van aki szinte csak nálunk tud valóban kikapcsolni, akinek az az egyetlen “én ideje”. Már magával az érintéssel sokat tudunk segíteni. Azzal, hogy meghallgatjuk. Csillapítjuk a fájdalmait, amivel már könnyebben áll neki a változtatásoknak. Ezt is sorolhatnám szerencsére. De a legtöbbet mégis az edukációval tudunk segíteni. És nem azzal az edukációval, hogy vegye meg ezt a terméket (amiből majd jól elrakjuk a jutalékunkat)! Hanem azzal, hogy segítünk, hogy megértse a teste működését, hogy mi a probléma valós oka, és hogy ezen hogy tud változtatni. És nem kell mindenhez értenünk nekünk sem, ezért jó ha van sok szuper kontaktunk. Így a helyes testmozgásra tudunk ajánlani például egy funkcionális trénert. Vagy a helyes táplálkozáshoz egy funkcionális táplálkozási tanácsadót. Vagy akár pszichológust. És így tovább. (tudom, most sokszor használok hasonló szófordulatot, de próbálok nem regényt írni.)

Ez így működik. Szerencsére a legtöbben már (remélem) nem hisznek abban amit a régi Teleshopos reklámokban nyomattak, hogy felveszed a fogyasztó övet tévézés közben, és lapos hasad lesz. Tudjuk, hogy ahhoz elsősorban a helyes táplálkozás majd mellette a mozgás kell. Na ugyan ez a helyzet nálunk. Ha a vendégünknek fáj a dereka, akkor nem a varázs eszköz/kezelés oldja meg a gondját. A gondját hosszútávon csak ő tudja magának megoldani az életmódjának változtatásával, és mi ebben tudjuk segíteni őt tanácsainkkal. Hogy tudatosan élhessen ő is.

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük