Barion Pixel

Amennyiben fontos számodra a saját és vendéged egészsége és/vagy a környezetvédelem is, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagokkal mosol.

A legtöbb mosószer és öblítő kifejezetten káros mind az emberi egészségre, mind a földünkre nézve. Ebben szerepet játszanak bizonyos irritatív felületaktív anyagok (pl.: SLS), színezékek, illatanyagok, tartósítószerek, és a sok műanyag is. Plusz azon túl, hogy károsak, allergiás reakciókat is okozhatnak. Vagyis lehet hogy szuper illata van egy masszázslepedőnek a mosás után, viszont elég gáz, ha kiütéses lesz a vendég, viszket, vagy akár émelyítő, fulladást kiváltó az illat számára.

Így a legjobb, ha mosószert és öblítőt is tudatosan választunk.

Öblítőként a legjobb megoldás a 10%-os ecet, pláne ha megoldjuk, hogy kimérősen vegyük, így a sok műanyagot is elkerülve. Nyugi, nem lesz ecet illatú a textil. Ellenben gombaölő hatása van, és puhít is!

Mosószerként pedig tökéletes megoldás a mosószappanos házi mosószer, amit könnyedén megcsinálhatunk mi is otthon. Ehhez a bevált receptünket megtalálod a “Mérgező mosás?” c. videónk alatt. (Mi már csak ezzel mosunk. Egyszerre megcsinálok 8 litert, ebből 4-et pedig viszek a masszázs stúdiónkba. Otthon is és ott is tökéletesen bevált!)

Amennyiben nincs kedved otthon foglalkozni ezzel, az említett videónk leírásában linkelek két környezet- és egészségbarát, rendelhető mosószert is, melyek mind illatos, mind illatmentes verzióban is kaphatóak. Persze itt is szuper, ha csomagolásmentes boltban (pl. Nepazarolj, Ligeti bolt) tudsz (újra)tölteni magadnak.

Ha többet is hallgatnál a témáról, a videó: Mérgező mosás?

✉️TUDATOS MASSZŐR HÍRLEVÉL✉️

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legújabb masszőr fejleményekről, hasznos és értékes információkról!

(GDPR az info oldalon)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük